Kreirajte video igru za Mercedes-Benz (Video)

Globalni gigant Mercedes-Benz raspisao je javni poziv za takmičenje In-Car Gaming Challenge u kojem traže rješenja za igranje videoigara i pokretanje programa za učenje u njihovim budućim autonomnim vozilima.

To znači da ćemo u budućnosti igrati igre – simulacije vožnje dok nas automobil samostalno vozi na odredište ili dok čekamo na parkingu.

U Mercedes-Benzu smatraju da bi uvođenje video igara u njihove autonomne automobile, dok vas oni voze na odredište, bilo idealno, jer mnogi vozači, dok čekaju u kolonama, razmišljao o tome kako u tom trenutku voze neku od kultnih staza Gran Turisma ili Need for Speeda.

Prema raspisanom pozivu, na takmičenje se mogu prijaviti svi, bez obzira da li ste veliki fan video igara ili ne.

Neki od uslova je da nova video igra koristi sve raspoložive segmente automobila, od pedala i volana za upravljanje u igri, sjedala i pojasa za simulaciju sile, svjetla i šajbu za ugođaj osvjetljenja, pa čak i klimu za simuliranje efekta vjetra. 

Prijavu na takmičenje možete poslati do 16. maja. Nakon toga, vodeći ljudi Mercedesa izabraće pet timova inovatora (gamera i slično) i pet startupova s najboljim idejama. Te grupe prezentovaće svoje ideje u Stuttgartu, a najbolje tri podijeliće nagradu od 10.000 evra i dobiti karte za ESL-ove esport turnire. Najbolje rješenje dobiće priliku razvijati koncept u Daimleru.