Pravila korišćenja

PRAVILA KORIŠĆENJA

Korišćenjem bilo kog dijela portala Čitaj muški automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.
Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala
Čitaj muški ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumjeli u cjelosti.

Nijedan dio portala Čitaj muški ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, kao ni za promovisanje istih.

SADRŽAJ I USLUGE 

Posjetioci besplatno mogu koristiti sadržaje objavljene na portalu
Čitaj muški, ukoliko ne krše pravila korišćenja.
Korišćenje sadržaja omogućeno je u skladu sa ovim uslovima korišćenja. Portal Čitaj muški zadržava pravo ukidanja i promijene izgleda, sadržaja i uslova korišćenja portala, kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio portala Čitaj muški, bez obaveze da to prethodno i najavi.

KOMENTARI ČITALACA 

Čitaocima je omogućeno da komentarišu i iznesu svoje mišljenje povodom objavljene vijesti.
Korisnici su dužni pridržavati se sljedećih pravila o objavljivanju komentara:
Nije dozvoljeno postavljati, objavljivati, upućivati na, niti prenositi bilo koji sadržaj, koji:

  1. povređuje, lišava ili ugrožava autorska imovinska ili moralna prava, žig, poslovnu tajnu ili druga prava intelektualne svojine, ili prava na privatnost i zaštitu ličnih podataka bilo kog trećeg lica,
  2. povređuje ili podstiče bilo koje ponašanje koje bi moglo da predstavlja kršenje bilo kog važećeg propisa ili bi predstavljao osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti,
  3. je lažan i obmanjujući,
  4. je namijenjen djeci ili koji se može smatrati namjenjenim deci, u skladu sa važećim zakonskim propisima koji regulišu ovu oblast,
  5. je uvredljiv, opscen, pornografski, vulgaran ili klevetnički,
  6. promoviše diskriminaciju, netoleranciju, rasizam, mržnju, uznemiravanje ili zlostavljanje bilo kog pojedinca ili grupe,
  7. je nasilan ili prijeteći ili promoviše nasilje ili radnje koje predstavljaju prijetnju prema bilo kom licu ili entitetu,
  8. promoviše nezakonite ili štetne radnje ili supstance.

Portal Čitaj muški zadržava pravo da u svakom trenutku, bez prethodnog obavještavanja, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po našem utvrđenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za portal
Čitaj muški.

Ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije riječi, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice”, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namjenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povrijeđeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.
Ne smije se modifikovati, prilagođavati, neovlašćeno pristupati portalu
Čitaj muški ili modifikovati drugi sajt na način kojim bi se treća lica mogla dovesti u zabludu o njegovoj povezanosti sa portalom
Čitaj muški.
Ne smeju se postavljati, hostovati ili prenositi „netraženi“ mailovi, sms poruke ili spam poruke, virusi ili kodovi koji imaju destruktivnu prirodu.
Redakcija portala Čitaj muški zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. Redakcija portala Čitaj muški nema obavezu obrazlaganja odluka zašto neki komentar nije objavljen, odnosno zašto je izbrisan. Ne objavljuju se komentari koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara, kao ni polemike između komentatora, osim u slučaju drugačije procjene redakcije portala
Čitaj muški.

Izneseni komentari ne predstavljaju zvaničan stav, niti imaju veze sa stavovima portala Čitaj muški. 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA 

Portal Čitaj muški može prikupljati određene informacije ili lične podatke automatski generisane ili obezbjeđene od strane posjetilaca ili korisnika našeg portala. Podaci o  korisnicima mogu uključivati i informacije koje se mogu individualno identifikovati u odnosu na određeno lice (IP adresa), kao i zbirne informacije o korisnicima.
Portal Čitaj muški poštuje anonimnost i privatnost svojih korisnika.
PortalČitaj muški može prikupljati lične podatke korisnika samo uz njihovu saglasnost i nikada ih neće zloupotrijebiti.
Navedeni podaci mogu se koristiti u svrhu informisanja korisnika, radi boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika portala Čitaj muški, kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

COOKIES 

Portal Čitaj muški se ne služi cookies-ima za čuvanje ličnih podataka, što znači da je vaša privatnost uvijek zagarantovana.

AUTORSKA PRAVA

Portal Čitaj muški polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela sadžaja portala smatra se kršenjem autorskih prava portala Čitaj muški i podložno je tužbi.
Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Čitaj muški, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
Ukoliko smatrate da je portal Čitaj muški povrijedio vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE I OGLAŠIVAĆI 

Portal Čitaj muški sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala.
Portal Čitaj muški linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portal Čitaj muški.

YOUTUBE I OSTALI VIDEO SERVISI

Portal Čitaj muški objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com i serverima ostalih video servisa.
Video fajlovi postavljeni su po automatizmu YouTube softvera na koji portal Čitaj muški nema, niti može imati uticaja. Samim tim portal cČitaj muški nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.