ŽENE PRIZNALE: Ovo su njihovi strahovu u seksu!

Strah od bola

Nezavisno od toga da li je prvi ili stoti put, seks za ženu ponekad može biti bolan. Najčešći razlog je psihički. Takođe, osim psihičkog, razlog bola može da bude i fizički. Osim upale, uzrok mogu biti i menstrualni bolovi, pa je najbolje seks preskočiti dok simptomi ne prođu.

Strah od poniženja

Mnogo žena misli da se muškarci upuštaju u seksualne odnose samo da bi zadovoljili sopstvene potrebe i zabavili se, ne mareći mnogo za ženske želje i osjećanja. Ovakav stav ima veze s lošim iskustvom iz prošlosti jer se mnogim ženama dešavalo da ih partner napusti poslije prve zajedničke noći, izazivajući u njima osećanja bezvrijednosti, sramote i poniženja. Osim toga, ovaj strah bi se mogao pripisati i vaspitanju jer su mnogi roditelji svoje ćerke učili da je seks nešto prljavo i sramotno.

Strah od odbijanja

Mnoge žene imaju problema sa samopouzdanjem i plaše se da neće biti dovoljno dobre svom muškarcu. Ovaj strah može da bude toliko izražen da žene postaju paralisane pred muškarcima, ne mogu s njima normalno da razgovaraju, a kamoli da se upuste u polne odnose.

Ipak, mnoge uspijevaju da djelimično zakoče ovaj strah, ali su toliko koncentrisane na to što tokom ljubavne igre rade kako bi zadovoljile partnera da uopšte ne uspijevaju da se opuste. Seks se tada pretvara u puko fizikalisanje, a orgazam i uživanje postaju sve nedostižniji ciljevi.